Zaželi – higijenske potrepštine

ZAŽELI – program zapošljavanja žena: dostava higijenskih potrepština za kućanstvo korisnika

U sklopu programa zapošljavanja žena – „ZAŽELI“, i projekta „Zaposlena žena, osnažena žena“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, korisnicima projekta su dostavljeni setovi higijenskih potrepština. Po predviđenom financijskom proračunu projekta, korisnici će do kraja projekta biti opskrbljivani higijenskim potrepštinama kako bi zaposlenicama bio olakšan rad i način održavanja higijene stambenog prostora.

Svaka od trideset zaposlenica brine se za minimalno četiri korisnika mjesečno, te je uslugu pomoć u kući u dosadašnjem razdoblju provedbe projekta primilo ukupno 164 korisnika. Zaposlene žene naprave prosječno 90 obilazaka dnevno na području općine Gračac. Obilazak korisnika je olakšan biciklima koji su nabavljeni u sklopu projekta. Kroz projekt je nabavljena i oprema za pranje i sušenje rublja za najpotrebitije korisnike kojih na našem području ima značajan broj.

Voditeljice projekta i kontrolori redovito komuniciraju s zaposlenicama o izazovima i situacijama s kojima se susreću prilikom obavljanja zahtjevnog posla gerontodomaćice, te obilaze korisnike na terenu radi prikupljanja povratnih informacija. Vidljivost programa je osigurana radnom odjećom s nazivom projekta, te drugim promotivnim materijalima (fascikle, kemijske olovke, torbe, kalendari).

 

Projekt je financiran u potpunosti sredstvima ESF-a u iznosu od 5.131.881,00 HRK. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge “Majka Terezija”