Humanitarne akcije

Općina Gračac je na žalost poznata po nepopularnim statističkim brojkama iz koje se stanovništvo masovno iseljava tako da sada u njoj pretežno živi staračko i velikim dijelom samačko stanovništvo izrazito lošeg ekonomskog i imovnog statusa.

U ovo vrijeme dramatičnih socijalnih nejednakosti, u predblagdanskom raspoloženju,  odlučili smo organizirati humanitarne akcije za stotinjak korisnika kako bismo senzibilizirali javnost s onima u potrebi , doprinijeli  povezivanju ljudi , ublažavanju posljedica siromaštva i socijalne isključenosti.

Od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobili smo odobrenje za organiziranje dvije humanitarne akcije pod nazivom:“ Prikupljanje i dodjela odjeće potrebitima“. i „Blagdanska sarma i kolači za one koji si ne mogu priuštiti“.

Akcije su se  provodile od 15. 12. 2017. do 31. 12. 2017. godine.

Građani koji imaju mogućnosti i želje su pomogli i donirali svoju rabaljenu odjeću i  obuću koja je još uvijek upotrebljiva  te smo  je učinili dostupnom najpotrebitijima.

Volonteri su u prostorijama Udruge pripremili hranu te je uz pomoć gerontodomaćica raspodijelili prema broju osoba  kojima smo planirali dostaviti hranu. To jest ljudima u potrebi za materijalnim stvarima i ljudskom toplinom.

 

Rješenja:

Rješenje PHO(1) (pdf: 4.84mb)

Rješenje USI(1) (pdf: 5mb)