Zajedno za zajednicu

Humanitarna udruga Majka Terezija iz Gračaca provodi projekt pod nazivom „Zajedno za zajednicu“. Šifra projekta: UP.04.2.1.11.0346. Naziv poziva: “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”. Partneri na projektu su: Ekološka udruga Zrmanja iz Obrovca i nositelj Udruga Prospero iz gračaca.

Kratki opis projekta:

Humanitarna udruga Majka Terezija će zajedno s partnerima u sklopu projekta “Zajedno za zajednicu”, osnažiti svoje organizacije edukacijom svojih zaposlenica/ka. Mentorirati manja civilna društva na području Općine Gračac s ciljem osnaživanja njihovih kapaciteta kako bi osigurali razvoj civilnih društava na području Općine Gračac, te osigurali demokratski razvoj općine. Između ostalog, organizacija volonterskih akcija, okruglih stolova i izrada zelene povelje za zaštitu prirode.

Cilj projekta:

 • Osnažiti kapacitete aktivnih OCD-a na području Općine Gračac, kako bi u budućnosti provodili aktivnosti prilagođene potrebama zajednice i time osigurali razvoj civilnog društva na području Općine Gračac.
 • Ekonomski rast i demokratski razvoj općine 

Aktivnosti projekta

 • Edukacija zaposlenika civilnih društava u području financijskog upravljanja
 • Edukacija zaposlenika civilnih društava u području strateškog planiranja
 • Edukacija zaposlenika civilnih društava u području volonterskog menadžmenta
 • Provođenje volonterskih akcija čišćenja vrela Zrmanje i pristupnog puta, te otkrivanja i uređenja biciklističke staze Lisac, u kojima će sudjelovati ukupno 16 volontera
 • Vođenje i pomoć civilnim društvima na području općine Gračac kako bi se osigurao ekonomski i demokratski razvoj općine.
 • Organizacija okruglih stolova za izradu zelene povelje za zaštitu prirode

Rezultati projekta

 • Educirani zaposlenici civilnih društava u ciljanim područjima
 • Uspješno odrađene volonterske akcije
 • Uspješno mentorirana i upućena civilna društva u budući rad za boljitak općine
 • Uspješno organizirani i održani okrugli stolovi
 • Uspješno izrađena zelena povelja za zaštitu prirode

Poziv za mentoriranje

Udruga Prospero, zajedno s partnerskim organizacijama, Humanitarnom udrugom Majka Terezija i Ekološkom udrugom Zrmanja poziva zainteresirana aktivna civilna društva općine Gračac i okolnih mjesta na mentoriranje s ciljem poticanja na razvoj, jačanja i održivog napretka civilnih društava i lokalnih zajednica. Više pročitajte ovdje!


Trajanje projekta 12 mjeseci (22. lipnja 2022. god. do 22. lipnja 2023.god), ukupna vrijednost je 465.489,68 HRK / 61.781,09 €. Bespovratna sredstva su osigurana iz Državnog proračuna RH (15%), i iz Europskog socijalnog fonda (85%), odnosno Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira u iznosu od 395.666,23 HRK / 52.513,93 € i iz Državnog proračuna u iznosu od 69.823,45 HRK / 9.267,16 €.

Kontakt osoba za više informacija: Đurđica Sedlan; Humanitarna udruga Majka Terezija; 023/773 – 384; radno vrijeme radnim danom od 07:00 do 15:00.

Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

„Sadržaj objave isključiva je odgovornost Humanitarne udruge Majka Terezija i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europskog socijalnog fonda. “

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

„Sadržaj objave isključiva je odgovornost Humanitarne udruge Majka Terezija i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europskog socijalnog fonda. “

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.